КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 26 травня 2004 р. N 672
Київ
Про затвердження Порядку
проведення інспектування, огляду, аналізу,
обстеження та знезараження підкарантинних
матеріалів і об'єктів та їх переліку
Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити такі, що
додаються:
Порядок проведення
інспектування, огляду, аналізу, обстеження
та знезараження підкарантинних матеріалів
і об'єктів;
перелік підкарантинних
матеріалів і об'єктів.
Прем'єр-міністр
України
|
В. ЯНУКОВИЧ
|
Інд. 22
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів
України
від 26 травня 2004 р. N 672
|
|
ПОРЯДОК
проведення інспектування, огляду, аналізу,
обстеження та знезараження підкарантинних
матеріалів і об'єктів
Загальна частина
1. Цей Порядок визначає
процедуру проведення інспектування, огляду,
аналізу, обстеження та знезараження
підкарантинних матеріалів і об'єктів,
включаючи оформлення фітосанітарного та
карантинного сертифікатів.
2. Усі підкарантинні
матеріали і об'єкти, що імпортуються,
експортуються, перевозяться транзитом
через територію України або переміщуються
в її межах, підлягають інспектуванню,
огляду, аналізу та обстеженню державними
інспекторами з карантину рослин.
3. Підкарантинні
матеріали і об'єкти, що ввозяться в Україну,
підлягають первинному карантинному огляду
в пунктах пропуску через державний кордон
державними інспекторами з карантину рослин
з відбором зразків для експертизи, а у
митницях призначення - вторинному
карантинному огляду і обов'язковій
фітосанітарній експертизі.
4. Забороняється
ввезення в Україну підкарантинних
матеріалів і об'єктів, в яких виявлено
карантинні або інші шкідливі організми (далі
- шкідливі організми). Такі вантажі
затримуються на час проведення
знезараження або повертаються до країни-експортера
за погодженням з власниками вантажів чи
уповноваженими ними особами (далі -
власники вантажів).
Проведення
інспектування
5. Інспектування включає
проведення карантинного огляду
підкарантинних матеріалів і об'єктів з
відбором зразків для фітосанітарної
експертизи з метою визначення
відповідності підкарантинних матеріалів і
об'єктів діючим фітосанітарним вимогам
України та країни-імпортера.
6. Ввезення в Україну
підкарантинних матеріалів і об'єктів
проводиться за наявності фітосанітарного
сертифіката, що видається державними
органами з карантину і захисту рослин
країни-експортера, та карантинного дозволу,
що видається Головною державною інспекцією
з карантину рослин України.
7. Кожний випадок
переміщення підкарантинних матеріалів і об'єктів,
крім тих, що перебувають під митним
контролем, з одного регіону в інший
здійснюється за погодженням з Головною
державною інспекцією з карантину рослин
України.
8. Рослини і рослинні
продукти, які ввозяться в Україну, у разі
виявлення в них шкідливих організмів
підлягають знезараженню, висіванню або
висажуванню в інтродукційно-карантинних
розсадниках і оранжереях для виявлення
прихованого зараження і оздоровлення
рослинного матеріалу, технічній переробці
або знищенню під контролем державного
інспектора з карантину рослин.
9. Фітосанітарний
контроль підкарантинних матеріалів і об'єктів
у пунктах пропуску через державний кордон
здійснюється державним інспектором з
карантину рослин, а їх подальше
використання дозволяється лише після
отримання результатів огляду та
фітосанітарної експертизи, про що робиться
відмітка у товаросупровідних (товаротранспортних)
документах.
10. У разі виявлення у
митницях призначення або на підприємствах,
в установах та організаціях під час
вторинного огляду шкідливих організмів
підкарантинні матеріали і об'єкти
підлягають обов'язковому знезараженню.
Питання про проведення знезараження та
подальше використання підкарантинних
матеріалів і об'єктів погоджується з
Головною державною інспекцією з карантину
рослин України.
11. Підкарантинні
матеріали і об'єкти експортуються за
наявності фітосанітарного сертифіката, що
видається державним інспектором з
карантину рослин на кожну партію, яка
вивозиться в одному транспортному засобі.
12. Фітосанітарний
сертифікат видається за результатами
обстеження рослин у період вегетації, місць
їх зберігання та фітосанітарної експертизи.
13. Для отримання
фітосанітарного сертифіката власник
вантажу зобов'язаний підготувати партію
підкарантинних матеріалів і об'єктів
відповідно до вимог країни-імпортера та не
пізніше ніж за 30 днів до відвантаження
подати державній інспекції з карантину
рослин за місцем вирощування рослин або
відвантаження вантажу заяву про оформлення
фітосанітарного сертифіката та копію
договору (контракту).
14. Власник вантажу зобов'язаний
пред'явити державному інспектору з
карантину рослин партію підкарантинних
матеріалів і об'єктів не пізніше ніж за 5
днів до їх відвантаження для карантинного
огляду та фітосанітарної експертизи.
15. Експортні партії
підкарантинних матеріалів і об'єктів,
заражені шкідливими організмами,
підлягають знезараженню.
16. Транспортні засоби,
призначені для перевезення експортних
партій підкарантинних матеріалів,
підлягають огляду, а у разі виявлення
шкідливих організмів - знезараженню.
Проведення огляду
17. Під час огляду
підкарантинних матеріалів і об'єктів
державний інспектор з карантину рослин
перевіряє їх фітосанітарний стан, обстежує
і відбирає проби та середній зразок, збирає
пошкоджені або підозрілі рослини і
рослинні продукти, направляє їх до
карантинної лабораторії для проведення
фітосанітарної експертизи.
18. У разі складування,
концентрації (нагромадження) та сортування
в морських і річкових портах, на
залізничних станціях, автопереходах, в
інших терміналах проводиться вторинний
карантинний огляд підкарантинних
матеріалів і об'єктів.
19. Після знезараження
підкарантинних матеріалів і об'єктів
остаточний висновок щодо карантинного
стану партії вантажу робить державний
інспектор з карантину рослин на підставі
результатів повторного огляду та
фітосанітарної експертизи.
Проведення аналізу
20. Проведення аналізу
полягає у здійсненні фітосанітарної
експертизи.
Фітосанітарна
експертиза проводиться в карантинних
лабораторіях та включає:
проведення
ентомологічного, фітопатологічного,
бактеріологічного, гельмінтологічного,
ботанічного, вірусологічного аналізу з
метою виявлення шкідників, збудників
хвороб рослин, нематод і насіння бур'янів;
визначення видів
виявлених шкідливих організмів;
підготовку
спеціалістами висновку про карантинне
значення виявлених шкідливих організмів.
21. Висновок
спеціалістів щодо аналізу видається за
результатами ентомологічного та
ботанічного аналізу протягом трьох днів з
дня подання проби на аналіз, а щодо
саджанців, живців, квіткових цибулин, бульб
- на наступний день.
22. У разі проведення
складного тривалого аналізу (фітопатологічного,
бактеріологічного, вірусологічного)
висновок спеціалістів щодо аналізу
видається протягом 30 днів з дня подання
проби на аналіз.
23. На підставі
результатів фітосанітарної експертизи
кожного зразка і оцінки виявлених
шкідливих організмів державний інспектор з
карантину рослин визначає фітосанітарний
стан всієї партії підкарантинних
матеріалів і об'єктів та здійснює
карантинні заходи.
Проведення обстеження
24. З метою визначення
карантинного стану території України
державні інспектори з карантину рослин
систематично проводять контрольне
обстеження сільськогосподарських і
лісових угідь, місць зберігання і переробки
рослин і рослинних продуктів, пунктів
карантину рослин та прилеглої до них
території.
25. У період вегетації
культурних рослин державні інспектори з
карантину рослин проводять контрольні
обстеження на сільськогосподарських
угіддях та інших землях.
26. Контрольне
обстеження посіву, посадки рослин,
багаторічного насадження, приміщення
складу проводиться шляхом візуального
спостереження з використанням феромонних
пасток, харчових приманок, ловчих поясів та
включає огляд посівів, посадок за
периметром або діагоналлю поля, відбір
зразків рослин, ґрунту, збирання шкідливих
організмів, пошкоджених рослин.
27. Остаточний висновок
про фітосанітарний стан готують
спеціалісти зональних та обласних
карантинних лабораторій на підставі
зразків підкарантинних матеріалів і об'єктів,
наданих державними інспекторами з
карантину рослин, суб'єктами
господарювання та громадянами.
28. Контрольні
обстеження проводяться з такою
періодичністю:
щороку - у суб'єктів
господарювання, які вирощують елітне
сортове насіння і посадковий матеріал, на
державних сортодослідних станціях, у
плодорозсадниках, карантинних розсадниках,
ботанічних садах, а також на територіях, де
запроваджено карантинний режим;
один раз на два роки - у
суб'єктів господарювання, що здійснюють
виробництво та переробку
сільськогосподарської продукції, на землях
осіб, де не виявлено шкідливих організмів,
та на прилеглих до них територіях.
Феромонні пастки
вивішуються навесні при середньодобовій
температурі повітря 12 - 14° C.
Харчові приманки
виставляються з розрахунку 1 - 2 одиниці на 100
кв. метрів.
Результати обстеження
відображаються в актах.
29. На території
виявлення шкідливих організмів
запроваджується карантинний режим.
Для запровадження
карантинного режиму відповідно до статті 9
Закону України "Про карантин рослин"
до Кабінету Міністрів України, Ради
міністрів Автономної Республіки Крим або
місцевої держадміністрації подаються такі
документи:
висновок спеціалістів
щодо проведених аналізів;
подання Головного
державного інспектора з карантину рослин
України, головних державних інспекторів з
карантину рослин Автономної Республіки
Крим, областей, міст Києва та Севастополя,
державних інспекторів з карантину рослин
із зазначенням обставин запровадження
такого режиму, меж карантинної зони, суті
карантинного обмеження, заходів з
локалізації та ліквідації шкідливих
організмів.
30. У карантинній зоні
здійснюються такі заходи:
обмежується виїзд
транспортних засобів і проводиться їх
огляд;
забороняється
вивезення заражених підкарантинних
матеріалів і об'єктів та проводиться їх
знезараження;
проводиться технічна
переробка або знищення заражених
підкарантинних матеріалів і об'єктів.
31. Підкарантинні
матеріали і об'єкти, що вивозяться з
карантинної зони, підлягають
фітосанітарному контролю.
Фітосанітарний
контроль підкарантинних матеріалів і об'єктів
включає здійснення державними
інспекторами з карантину рослин таких
карантинних заходів:
карантинний огляд;
лабораторну експертизу;
організацію робіт із
знезараження або здійснення інших заходів,
спрямованих на знищення шкідливих
організмів.
32. Підкарантинні
матеріали і об'єкти вивозяться з
карантинної зони за наявності карантинного
сертифіката, який засвідчує карантинний
стан, визначає маршрут, умови перевезення і
використання цих матеріалів і об'єктів, а
також їх тари та упаковки.
33. Для отримання
карантинного сертифіката власник вантажу
зобов'язаний не пізніше ніж за 15 днів до
відвантаження підкарантинних матеріалів і
об'єктів подати до державної інспекції з
карантину рослин за місцем вирощування
рослин або відвантаження вантажу заяву про
оформлення карантинного сертифіката.
34. Власник вантажу зобов'язаний
пред'явити державному інспектору з
карантину рослин партію підкарантинних
матеріалів і об'єктів для проведення
інспектування, огляду, аналізу та
обстеження не пізніше ніж за 5 днів до їх
відвантаження.
35. Партії
підкарантинних матеріалів і об'єктів,
заражені шкідливими організмами, не
допускаються до вивезення, ввезення,
реалізації та використання і підлягають
знезараженню.
36. Державний інспектор з
карантину рослин зобов'язаний на підставі
заяви власника вантажу та за відсутності у
підкарантинних матеріалах і об'єктах
шкідливих організмів оформити карантинний
сертифікат. Підставою для видачі
карантинного сертифіката є проведені
державним інспектором з карантину рослин
інспектування, огляд та аналіз
підкарантинних матеріалів і об'єктів.
37. Особа, якій
доставлено підкарантинні матеріали і об'єкти,
зобов'язана подати їх для карантинного
огляду державному інспектору з карантину
рослин за місцем призначення вантажу,
дотримуючись вимог, зазначених у
карантинному сертифікаті.
Проведення
знезараження
38. Роботи із
забезпечення знезараження підкарантинних
матеріалів і об'єктів, які переміщуються
через державний кордон та карантинні зони,
організовують державні інспекції з
карантину рослин Автономної Республіки
Крим, областей, міст Києва та Севастополя.
Контроль за станом
виконання зазначених робіт здійснює
Головна державна інспекція з карантину
рослин України.
39. Знезараження
підкарантинних матеріалів і об'єктів
проводиться з дотриманням вимог нормативно-правових
актів з питань охорони праці та охорони
навколишнього природного середовища.
40. Складські приміщення
для зберігання пестицидів повинні
відповідати вимогам державних санітарних
норм та правил.
41. Обладнання, що
використовується для проведення робіт із
знезараження, повинно забезпечуватися
технічними паспортами, своєчасно проходити
технічне обслуговування в установленому
законодавством порядку.
42. Для проведення
знезараження застосовуються тільки
зареєстровані і дозволені до використання
в Україні пестициди.
43. Особи, які проводять
знезараження, повинні мати засоби
індивідуального захисту, контролю та
спецодяг.
44. До робіт із
знезараження допускаються особи, які мають:
медичну книжку особи,
яка працює з пестицидами і агрохімікатами;
допуск (посвідчення) на
право проведення робіт з пестицидами і
агрохімікатами;
документ про
проходження спеціальної підготовки з
питань безпечного проведення робіт з
пестицидами і агрохімікатами.
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів
України
від 26 травня 2004 р. N 672
|
|
ПЕРЕЛІК
підкарантинних матеріалів і об'єктів
1. Підкарантинні
матеріали
Код згідно з УКТЗЕД
|
Назва
підкарантинного матеріалу
|
0601
|
Цибулини, бульби,
кореневі бульби, бульбоцибулини,
розетки коренів та кореневища, у стані
вегетативного спокою, у стані
вегетації або цвітіння; саджанці,
рослини та корені цикорію, крім коренів
товарної позиції 1212
|
0602
|
Інші живі рослини (включаючи
їх коріння), живці та підщепи; міцелій
грибів
|
0603
|
Зрізані квітки та
пуп'янки, придатні для складання
букетів або для декоративних цілей,
свіжі, засушені, вибілені, пофарбовані,
просочені або оброблені іншим способом
|
0604
|
Листя, гілки та інші
частини рослин, без квіток або пуп'янків,
трави, мохи та лишайники, для букетів
або оздоблення, свіжі, засушені,
вибілені, пофарбовані, просочені або
оброблені іншим способом
|
0701
|
Картопля свіжа або
охолоджена
|
0702 00 00 00
|
Помідори свіжі або
охолоджені
|
0703
|
Цибуля, цибуля-шалот
(шарлот), часник, цибуля-порей та інші
цибулинні овочі, свіжі або охолоджені
|
0704
|
Капуста головчаста,
капуста цвітна, капуста броколі,
кольрабі та аналогічні їстівні овочі
роду Brassica, свіжі або охолоджені
|
0705
|
Салат-латук (Lactuca sativa)
та цикорій (Cichorium spp.), свіжі або
охолоджені
|
0706
|
Морква, ріпа, столові
буряки, солодкий корінь, редька, селера
коренева та аналогічні їстівні
коренеплоди, свіжі або охолоджені
|
0707 00
|
Огірки та корнішони
свіжі або охолоджені
|
0708
|
Бобові овочі лущені
або ні, свіжі або охолоджені
|
0709
|
Інші овочі свіжі або
охолоджені
|
0712
|
Овочі сушені, цілі,
нарізані на шматки або на скибки, або
добре подрібнені чи розмелені, але не
піддані подальшій обробці
|
0713
|
Овочі бобові сушені,
лущені, очищені або неочищені від
насіннєвої оболонки, подрібнені або
неподрібнені
|
0714
|
Маніок, маранта,
салеп, топінамбур, солодка картопля (батат)
та аналогічні коренеплоди чи бульби з
високим вмістом крохмалю або інуліну,
свіжі, охолоджені, морожені або сушені,
цілі чи у шматках, або у вигляді гранул
або скибок; серцевина сагової пальми
|
0801
|
Горіхи кокосові,
бразильські, кеш'ю, свіжі або сушені,
очищені від шкаралупи або неочищені, з
шкіркою або без шкірки
|
0802
|
Інші горіхи, свіжі
або сушені, очищені від шкаралупи або
неочищені, з шкіркою або без шкірки
|
0803 00
|
Банани, включаючи
плантайни, свіжі або сушені
|
0804
|
Фініки, інжир,
ананаси, авокадо, гуаява, манго та
мангостани, свіжі або сушені
|
0805
|
Цитрусові, свіжі або
сушені
|
0806
|
Виноград, свіжий або
сушений
|
0807
|
Дині (кавуни) та
папайя, свіжі
|
0808
|
Яблука, груші та айва,
свіжі
|
0809
|
Абрикоси, вишні (черешні),
персики (включаючи брюньони та
нектарини), сливи та терен, свіжі
|
0810
|
Інші плоди, свіжі
|
0813
|
Плоди сушені, крім
тих, що включені до товарних позицій 0801
- 0806; суміші з сушених плодів або
горіхів цієї групи
|
0814 00 00 00
|
Цедра цитрусових або
шкірки динь (шкірки кавунів), свіжі,
морожені, вміщені у солону воду,
просочені або з доданням інших речовин,
що забезпечують їх тимчасове
зберігання, або добре висушені
|
0901
|
Кава смажена або
несмажена, з кофеїном або без кофеїну;
кавова шкаралупа та оболонки зерен
кави; замінники кави з вмістом кави у
будь-якій пропорції
|
0902
|
Чай, ароматизований
чи неароматизований
|
0903 00 00 00
|
Мате (парагвайський
чай)
|
0904
|
Перець роду Piper;
стручковий перець роду Capsicum або
пахучий перець роду Pimenta, сушений або
подрібнений або розмелений
|
0906
|
Кориця та квіти
коричного дерева
|
0907 00 00 00
|
Гвоздика (цілі плоди,
квітки та квітконіжки)
|
0908
|
Мускатний горіх;
маціс; амон та кардамон
|
0909
|
Насіння анісу, бад'яну,
фенхелю, коріандру, куміну, кмину; ягоди
ялівцю
|
0910
|
Імбир, шафран,
турмерик (куркума), тим'ян (чебрець);
лаврове листя, каррі та інші прянощі
|
1001
|
Пшениця і суміш
пшениці та жита (меслин)
|
1002 00 00 00
|
Жито
|
1003 00
|
Ячмінь
|
1004 00 00 00
|
Овес
|
1005
|
Кукурудза
|
1006
|
Рис
|
1007 00
|
Сорго зернове
|
1008
|
Гречка, просо та
насіння канаркової трави; інші зернові
культури
|
1101 00
|
Борошно пшеничне або
суміші пшениці та жита (меслину)
|
1102
|
Борошно інших
зернових культур, крім пшеничного або
суміші пшениці та жита (меслину)
|
1103
|
Крупи, крупка та
гранули зернових культур
|
1104
|
Зерно зернових
культур, оброблене іншими способами (наприклад,
лущене, плющене, у вигляді пластівців,
шліфоване, різане (ядро) або подрібнене),
за винятком рису товарної позиції 1006;
зародки зернових культур цілі, плющені,
у вигляді пластівців або мелені
|
1105
|
Борошно, крупа,
порошок, пластівці, гранули з картоплі
|
1106
|
Борошно, крупа та
порошок з сушених бобових овочів
товарної позиції 0713, з серцевини
сагової пальми або з коренеплодів чи
бульбоплодів товарної позиції 0714 або
продуктів групи 08
|
1107
|
Солод, обсмажений
або необсмажений
|
1201 00
|
Соєві боби,
подрібнені або неподрібнені
|
1202
|
Арахіс (земляні
горішки) не смажений і не приготовлений
іншим способом, лущений або нелущений,
подрібнений або неподрібнений
|
1203 00 00 00
|
Копра
|
1204 00
|
Насіння льону,
подрібнене або неподрібнене
|
1205 00
|
Насіння свиріпи або
ріпака, подрібнене або неподрібнене
|
1206 00
|
Насіння соняшнику,
подрібнене або неподрібнене
|
1207
|
Олійне насіння та
плоди інших олійних культур,
подрібнені або неподрібнені
|
1208
|
Борошно з насіння чи
плодів олійних культур, крім борошна з
гірчиці
|
1209
|
Насіння, плоди та
спори для сівби
|
1210
|
Шишки хмелю, свіжі
або сухі, подрібнені або неподрібнені,
розмелені або у вигляді гранул; лупулін
|
1211
|
Рослини, частини
рослин, насіння та плоди,
використовувані головним чином у
парфумерії, медицині або для боротьби з
комахами, паразитами тощо, свіжі або
сушені, порізані або непорізані,
подрібнені або неподрібнені, розмелені
або нерозмелені
|
1212
|
Плоди ріжкового
дерева, морські та інші водорості,
цукрові буряки та цукрова тростина,
свіжі, охолоджені, морожені або сушені,
подрібнені або неподрібнені; кісточки,
ядра плодів та інші продукти
рослинного походження (включаючи
несмажені корені цикорію виду Cichorium
intybus sativum), використовувані головним
чином для харчових цілей, не включені
до інших угруповань
|
1213 00 00 00
|
Солома та полова
зернових, необроблені, подрібнені або
неподрібнені, розмелені або
нерозмелені, пресовані або у вигляді
таблеток
|
1214
|
Бруква кормова,
буряк кормовий, кормові коренеплоди,
сіно, люцерна, конюшина, еспарцет,
капуста кормова, люпин, вика та
аналогічні кормові продукти, пресовані
у вигляді таблеток або непресовані
|
1401
|
Матеріали
рослинного походження,
використовувані головним чином для
плетіння або виробництва матів (наприклад,
бамбук, індійська тростина, тростина,
очерет, лоза, рафія, очищена, відбілена
або пофарбована солома злаків, липове
лико)
|
1403
|
Матеріали
рослинного походження,
використовувані головним чином для
виробництва віників або мітел (наприклад,
сорго, п'ясава, пирій, істль), у в'язках,
пучках або жмутах
|
1404
|
Матеріали
рослинного походження, не включені до
інших угруповань
|
1801 00 00 00
|
Какао-боби, цілі та
розмелені, сирі або смажені
|
1802 00 00
|
Шкаралупи, шкірки (лушпайки)
та інші відходи з какао
|
1805 00 00
|
Какао-порошок, без
додання цукру чи інших
підсолоджувальних речовин
|
2302
|
Висівки, кормове
борошно та інші відходи від
просіювання, мелення або інших
способів обробки зерна зернових
культур або бобових культур,
гранульовані чи негранульовані
|
2308
|
Продукти рослинного
походження і рослинні відходи,
рослинні залишки і аналогічні продукти,
негранульовані або гранульовані,
використовувані для годівлі тварин, не
включені до інших угруповань
|
2401
|
Тютюнова сировина;
тютюнові відходи
|
2403
|
Тютюн та замінники
тютюну, інші, промислового виробництва;
тютюн "гомогенізований" або "відновлений";
тютюнові екстракти та есенції
|
2508
|
Інші глини (крім
спучених глин товарної позиції 6806),
андалузит, кіаніт, силіманіт,
кальциновані або некальциновані; муліт;
землі шамотні або динасові
|
2703 00 00 00
|
Торф (включаючи торф'яний
дрібняк), агломерований або
неагломерований
|
4401
|
Деревина паливна у
вигляді колод, полін, хмизу, гілок тощо;
деревна тріска або стружка; тирса,
тріска, стружка, уламки та відходи
деревини та скрап, агломеровані або
неагломеровані, у вигляді полін,
брикетів, гранул тощо
|
4403
|
Лісоматеріали
необроблені, обкоровані або
необкоровані, начорно брусовані або
небрусовані
|
4404
|
Деревина бондарна;
колоди колоті; дерев'яні палі та кілки,
загострені, але не розпилені вздовж;
деревина обтесана або закруглена, але
не обточена, не вигнута і не оброблена
іншим способом, використовувана для
виробництва палиць, парасольок, ручок
для інструментів тощо; деревина у
вигляді трісок, пластинок, стрічок тощо
|
4406 (крім 4406 90 00 00)
|
Шпали дерев'яні для
залізничних або аналогічних колій
|
4407
|
Лісоматеріали
розпилені або стругані уздовж, колоті
або лущені, обтесані або необтесані,
шліфовані або нешліфовані, з'єднані або
не з'єднані у шип, завтовшки понад 6 мм
|
4408
|
Листи одношарової
фанери та шпону і листи для клеєної
фанери (клеєні або неклеїні) та інші
види деревини, розпиленої вздовж,
розрізаної на частини або лущеної,
струганої або неструганої, з
шліфованою або нешліфованою поверхнею,
з'єднані або не з'єднані у шип,
завтовшки не більш як 6 мм
|
4409
|
Деревина,
пиломатеріали (включаючи незібрані
паркетні дощечки та фриз) у вигляді
профільованого погонажу (з гребенями,
пазами, шпунтовані, із скісними краями,
із з'єднанням у вигляді напівкруглої
кальовки, фасонні, закруглені тощо)
вздовж будь-яких країв чи площин,
стругані або нестругані, шліфовані або
нешліфовані, з'єднані або не з'єднані у
шип
|
4410
|
Плити
деревностружкові та аналогічні плити з
деревини або з інших здерев'янілих
матеріалів, агломеровані або
неагломеровані з використанням смол
або інших органічних сполучних речовин
|
4411
|
Плити
деревноволокнисті з деревини або з
інших здерев'янілих матеріалів,
агломеровані або неагломеровані з
використанням смол або інших
органічних сполучних речовин
|
4415
|
Ящики, коробки,
пакувальні корзини, барабани та
аналогічна тара з деревини; дерев'яні
барабани (котушки) для кабелів; піддони,
піддони з бортами та інші дерев'яні
завантажувальні щити; дерев'яні борти
для піддонів
|
4416 00
|
Бочки, чани, діжки та
інші бондарні вироби та їх частини з
деревини, включаючи клепку
|
4418
|
Вироби столярні та
теслярські будівельні деталі,
включаючи пористі дерев'яні панелі,
паркетні плити збірні, гонт і дранку
для покрівель
|
4420
|
Вироби дерев'яні
мозаїчні та інкрустовані; шкатулки,
коробки для ювелірних та аналогічних
виробів; дерев'яні статуетки та інші
декоративні вироби; дерев'яні меблі, що
не належать до групи 94
|
4420 10 (крім 4420 10 11 00)
|
- статуетки та інші
декоративні вироби з дерева
|
4420 90 (крім
|
- інші
|
4420 90 11 00,
4420 90 91 00)
|
- - дерев'яні набірні (мозаїчні)
та інкрустовані вироби
|
4601
|
Плетенки та
аналогічні вироби з матеріалів для
плетіння, зібрані або не зібрані у
смуги; матеріали для плетіння, плетенки
та аналогічні вироби з матеріалів для
плетіння, зв'язані у паралельні пасма
або зіткані у вигляді листів, закінчені
або незакінчені вироби (наприклад,
циновки, солом'яні мати та ширми)
|
4602
|
Плетені та інші
вироби, виготовлені безпосередньо з
матеріалів для плетіння або виробів
товарної позиції 4601; вироби з луфи
|
5101
|
Вовна, не піддана
кардо- або гребенечесанню
|
5201 00
|
Бавовна, не піддана
кардо- або гребенечесанню
|
5601
|
Вата з текстильних
матеріалів та вироби з неї; текстильні
волокна завдовжки менш як 5 мм (пух),
фабричні вузлики і текстильний пил
|
9705 00 00 00
|
Колекції та предмети
колекціювання зоологічні, ботанічні, з
мінералогії, анатомії або предмети для
таких колекцій, що становлять
історичний, археологічний,
палеонтологічний, етнографічний чи
нумізматичний інтерес
|
2. Підкарантинні об'єкти:
сільськогосподарська
техніка, машини та знаряддя, що перетинають
державний кордон чи вивозяться з
карантинних зон;
сільськогосподарські
та лісові угіддя, включаючи сади,
розсадники, лісосмуги, парки, ботанічні
сади тощо;
склади та приміщення
для зберігання імпортних та вітчизняних
підкарантинних матеріалів.
____________
Назад
|